Η ξένη δραματική-πολιτική σειρά 15 ωριαίων επεισοδίων,

βάσκικης παραγωγής του 2015,σε Α’ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

«Το πατρικό μου»

(My Fathers House / Aitaren Etxea

στην ΕΡΤ2

Ισπανία, δεκαετία του πενήντα
Κάτω από το στυγνό, δικτατορικό καθεστώς του Φράνκο
Μια οικογένεια Βάσκων πασχίζει να κρατηθεί όρθια
Και ένας αταίριαστος έρωτας να επιβιώσει…

Είκοσι χρόνια μετά την έναρξη του εμφυλίου πολέμου στην Ισπανία, ο Στρατηγός Φράνκο έχει επιβάλει στη χώρα στυγνή δικτατορία. Σε ένα μικρό χωριό στο Βορρά, τα μέλη της οικογένειας Σελάγια προσπαθούν να κρατήσουν το ξενοδοχείο τους ανοιχτό και να επιβιώσουν. Ήταν από τους χαμένους του εμφυλίου και η ζωή δεν είναι εύκολη για αυτούς.

Στο μεταξύ ο Δήμαρχος, Λούις Εγκάνια, ζει μια άνετη ζωή. Συνεταίρος στο μεγαλύτερο εργοστάσιο της πόλης και κυβερνήτης του χωριού, όλα είναι υπό τον έλεγχό του. Ή όχι. Γιατί απρόβλεπτο γεγονός διαταράσσει τη ζωή των δύο οικογενειών: Η νεαρή Ιρένε Εγκάνια και ο Μάρτιν Σελάγια ερωτεύτηκαν και συνεχίζουν τη σχέση τους άσχετα με το τι πιστεύουν οι άλλοι. Τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα περισσότερο όταν δύο αδέρφια Σελάγια μαζί με άλλους εργάτες στο εργοστάσιο ετοιμάζονται να σαμποτάρουν την εξουσία του Δημάρχου Εγκάνια.

Αυτό που όλοι αγνοούν και θα μάθουν αργότερα, είναι ότι η σχέση ανάμεσα στον πατέρα της Ιρένε, Λούις Εγκάνια και τον παππού του Μάρτιν, Χαβιέ Σελάγια είναι πολύ πιο περίπλοκη και βαθιά από ό,τι νομίζουν. Και ενώ οι δύο ερωτευμένοι είναι πεπεισμένοι ότι η αγάπη όλα τα νικά, γρήγορα θα καταλάβουν ότι δεν είναι εύκολο να ζεις με το σκοτάδι του παρελθόντος.

Σκηνοθεσία: Jabi Elortegi.

Παίζουν:  Loreto Mauleón, Nagore Aranburu, Josean Bengoetxea, Anartz Zuazua,  Iñaki Beraetxe.

Κάθε επεισόδιο της σειράς αναρτήθηκε στον ιστότοπο την ημέρα προβολής του και παρέμενε για 14 ημέρες.

Multimedia

Επεισόδιο 1ο
Επεισόδιο 5ο
Επεισόδιο 9ο
Επεισόδιο 13ο
Επεισόδιο 2ο
Επεισόδιο 6ο
Επεισόδιο 10ο
Επεισόδιο 14ο
Επεισόδιο 3ο
Επεισόδιο 7ο
Επεισόδιο 11ο
Επεισόδιο 15ο
Επεισόδιο 4ο
Επεισόδιο 8ο
Επεισόδιο 12ο