ΚΛΑΣΙΚΟΙ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ – ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΗΣ ΑΓΚΑΘΑ ΚΡΙΣΤΙ στην 

«Murdoch Mysteries»  Α’ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Πολυβραβευμένη σειρά μυστηρίου εποχής, παραγωγής Καναδά 2008-2016.

Γενική υπόθεση: Η σειρά διαδραματίζεται στο Τορόντο των αρχών του 20ού αιώνα. Ο ντετέκτιβ Ουίλιαμ Μέρντοχ, χρησιμοποιώντας τα πιο σύγχρονα μέσα της Εγκληματολογίας και με τη βοήθεια των σύγχρονων επιστημονικών ανακαλύψεων, εξιχνιάζει τα πιο αποτρόπαια εγκλήματα του Τορόντο των αρχών του 20ού αιώνα. Καθώς μαζί με την ομάδα του κατορθώνουν το αδύνατο, αναβιώνουν μέσα από τις έρευνές τους πραγματικά θέματα, καθώς και ιστορικά πρόσωπα που έζησαν έναν αιώνα πριν! Τον Μέρντοχ, στις έρευνές του, βοηθούν τρία πρόσωπα: ο επιθεωρητής Μπράκενριντ, η γιατρός Τζούλια Όγκντεν και ο άπειρος, αλλά ενθουσιώδης αστυνομικός, Τζορτζ Κράμπτρι. Ο Μπράκενριντ είναι ο προϊστάμενος του Μέρντοχ που έχει αδυναμία στο ουίσκι, προτιμάει τις πιο συμβατικές μεθόδους έρευνας, αλλά χαίρεται και καμαρώνει όταν τα πράγματα πάνε κατ’ ευχήν!
Η γιατρός είναι θαυμάστρια του Μέρντοχ και των εκκεντρικών μεθόδων του και βοηθάει πολύ στη λύση των μυστηρίων, καθώς αποκαλύπτει -με τη βοήθεια της Παθολογίας- αποδεικτικά στοιχεία. Τέλος, ο Κράμπτρι, που ονειρεύεται να γίνει συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων, είναι ο πιστός βοηθός του Μέρντοχ.

ΒΡΑΒΕΙΑ Τζέμινι:

Β’ Ανδρικού Ρόλου σε δραματικό πρόγραμμα ή μίνι σειρά – 2005
Καλύτερου έκτακτου ανδρικού ρόλου σε δραματική σειρά – 2008
Καλύτερης πρωτότυπης μουσικής επένδυσης σε πρόγραμμα ή σειρά – 2008, 2009

Καναδικό Βραβείο Οθόνης:
Καλύτερου μακιγιάζ στην τηλεόραση – 2015
Καλύτερης ενδυματολογίας στην Τηλεόραση – 2015

Καθώς και πολλές υποψηφιότητες.

Παραγωγή: Καναδά
Παίζουν: Γιάννικ Μπίσον (ντετέκτιβ Ουίλιαμ Μέρντοχ), Τόμας Κραιγκ (επιθεωρητής Μπράκενριντ), Ελέν Τζόϋ (γιατρός Τζούλια Όγκντεν), Τζόνι Χάρις (αστυνομικός Τζορτζ Κράμπτρι), Τζορτζίνα Ρίλι (γιατρός Έμιλι Γκρέις). Πολλοί guest stars εμφανίζονται επίσης στη σειρά.

Kάθε επεισόδιο της σειράς ήταν διαθέσιμο για ημέρες στα ψηφιακά μέσα της ΕΡΤ

Φωτογραφίες