Ημερομηνία μετάδοσης: Κάθε Σαββατοκύριακο στις 20:00στην  

Έναρξη 7ου ΚΥΚΛΟΥ την Κυριακή 04/03/2018 

ΚΛΑΣΙΚΟΙ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ – ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΗΣ ΑΓΚΑΘΑ ΚΡΙΣΤΙ

«Murdoch Mysteries»  Α’ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Σειρά μυστηρίου, που διαδραματίζεται στο Τορόντο των αρχών του 20ού αιώνα.

Γενική υπόθεση: Η σειρά διαδραματίζεται στο Τορόντο των αρχών του 20ού αιώνα. Ο ντετέκτιβ Ουίλιαμ Μέρντοχ, χρησιμοποιώντας τα πιο σύγχρονα μέσα της Εγκληματολογίας και με τη βοήθεια των σύγχρονων επιστημονικών ανακαλύψεων, εξιχνιάζει τα πιο αποτρόπαια εγκλήματα του Τορόντο των αρχών του 20ού αιώνα. Καθώς μαζί με την ομάδα του κατορθώνουν το αδύνατο, αναβιώνουν μέσα από τις έρευνές τους πραγματικά θέματα, καθώς και ιστορικά πρόσωπα που έζησαν έναν αιώνα πριν! Τον Μέρντοχ, στις έρευνές του, βοηθούν τρία πρόσωπα: ο επιθεωρητής Μπράκενριντ, η γιατρός Τζούλια Όγκντεν και ο άπειρος, αλλά ενθουσιώδης αστυνομικός, Τζορτζ Κράμπτρι. Ο Μπράκενριντ είναι ο προϊστάμενος του Μέρντοχ που έχει αδυναμία στο ουίσκι, προτιμάει τις πιο συμβατικές μεθόδους έρευνας, αλλά χαίρεται και καμαρώνει όταν τα πράγματα πάνε κατ’ ευχήν!
Η γιατρός είναι θαυμάστρια του Μέρντοχ και των εκκεντρικών μεθόδων του και βοηθάει πολύ στη λύση των μυστηρίων, καθώς αποκαλύπτει -με τη βοήθεια της Παθολογίας- αποδεικτικά στοιχεία. Τέλος, ο Κράμπτρι, που ονειρεύεται να γίνει συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων, είναι ο πιστός βοηθός του Μέρντοχ.

O πέμπτος κύκλος βρίσκει τον ντετέκτιβ Ουίλιαμ Μέρντοχ έτοιμο να αρχίσει μια καινούργια ζωή και να εγκαταλείψει τη δουλειά του και το Τορόντο, μετά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπισε στην υπηρεσία του αλλά και το γάμο της δρ. Όγκντεν με κάποιον άλλον που τον αφήνει με ραγισμένη καρδιά.

Τα σχέδιά του όμως ανατρέπονται και επανέρχεται στις αστυνομικές έρευνες, που επιφυλάσσουν συναρπαστικές γνωριμίες και περιπέτειες. Θρησκευτικές έριδες, ο διάσημος συγγραφέας Τζακ Λόντον, ο ανερχόμενος επιχειρηματίας Χένρι Φορντ, μέχρι και η κατάρα της μούμιας στο Αιγυπτιακό Μουσείο υφαίνουν έναν συναρπαστικό ιστό μυστηρίου. Μαζί με την ιστορική πραγματικότητα της εποχής, όπως τον αγώνα της δρ. Όγκντεν για την αντισύλληψη για να προστατευτούν οι γυναίκες αλλά και παλιούς έρωτες του Μέρντοχ που κάνουν την εμφάνισή τους, η σειρά μας κρατά μαγεμένους για μία ακόμα φορά.

ΒΡΑΒΕΙΑ Τζέμινι:

Β’ Ανδρικού Ρόλου σε δραματικό πρόγραμμα ή μίνι σειρά – 2005
Καλύτερου έκτακτου ανδρικού ρόλου σε δραματική σειρά – 2008
Καλύτερης πρωτότυπης μουσικής επένδυσης σε πρόγραμμα ή σειρά – 2008, 2009

Καναδικό Βραβείο Οθόνης:
Καλύτερου μακιγιάζ στην τηλεόραση – 2015
Καλύτερης ενδυματολογίας στην Τηλεόραση – 2015

Καθώς και πολλές υποψηφιότητες.

Παραγωγή: Καναδά
Παίζουν: Γιάννικ Μπίσον (ντετέκτιβ Ουίλιαμ Μέρντοχ), Τόμας Κραιγκ (επιθεωρητής Μπράκενριντ), Ελέν Τζόϋ (γιατρός Τζούλια Όγκντεν), Τζόνι Χάρις (αστυνομικός Τζορτζ Κράμπτρι), Τζορτζίνα Ρίλι (γιατρός Έμιλι Γκρέις). Πολλοί guest stars εμφανίζονται επίσης στη σειρά.

Kάθε επεισόδιο της σειράς αναρτάται στον ιστότοπο όπου και παραμένει για ημέρες.

Φωτογραφίες