Στην  

«ΜΕΔΙΚΟΙ, ΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΦΛΩΡΕΝΤΙΑΣ«

(MEDICI MASTERS OF FLORENCE)

Δείτε ΕΔΩ τις περιγραφές των επεισοδίων

Τον διάσημο ηθοποιό Ντάστιν Χόφμαν θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, από το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Φεβρουαρίου 2017 και κάθε Σαββατοκύριακο στις 22:15, στη νέα βιογραφική ιστορική δραματική σειρά «Μέδικοι, οι άρχοντες της Φλωρεντίας».

Παίζουν: Ντάστιν Χόφμαν, Ρίτσαρντ Μάντεν («The Game of Thrones»), Στιούαρτ Μάρτιν («Ρομπέν των Δασών»), Άναμπελ Σόλι («Χάρι Πότερ»), καθώς και πολλοί άλλοι γνωστοί ηθοποιοί.
Σκηνοθεσία: Σέρτζιο Μίμικα Γκεζάν
Δημιουργοί: Φρανκ Σπότνιτς («X-Files») και ο Νίκολας Μέγιερ («Star Trek»)
Παραγωγή: Ιταλία-Αγγλία-Γαλλία

Υπόθεση

Ο λαός φοβάται τους βασιλιάδες,
οι βασιλιάδες φοβούνται τους Πάπες,
οι Πάπες φοβούνται τους Μεδίκους.

Φλωρεντία, 15ος αιώνας. Οι Μέδικοι ήρθαν στην εξουσία σε μια εποχή τεράστιας κοινωνικής και οικονομικής ανισότητας. Ήταν απίστευτα καινοτόμοι και η λειτουργία της τράπεζάς τους οδήγησε στη δημιουργία μεσαίας τάξης, κάνοντάς τους πάμπλουτους. Οι Μέδικοι χρησιμοποίησαν τον αμύθητο πλούτο και τη δύναμή τους για να ανατρέψουν τον παραδοσιακό τρόπο σκέψης και να προωθήσουν τις Τέχνες και τις επιστήμες μ’ έναν τρόπο πρωτόγνωρο για τον μέχρι τότε κόσμο. Έδιωξαν τα σκοτάδια του Μεσαίωνα και δημιούργησαν τον σύγχρονο άνθρωπο, με πεποίθηση στη δύναμή του να δημιουργήσει ομορφιά. Ήταν τόσο μεγάλη η δημιουργικότητα και τόσο πολλές οι μεγαλοφυΐες που γεννήθηκαν σ’ αυτό το αρμονικό περιβάλλον, που ο κόσμος άλλαξε για πάντα. Απ’ αυτόν τον κόσμο ξεκίνησε και ο Κολόμβος το μυθικό του ταξίδι..

Η ιστορία αρχίζει με τη δολοφονία του Τζιοβάνι των Μεδίκων, ο οποίος σε συμφωνία με τον Πάπα δημιούργησε μια πανίσχυρη οικονομική δύναμη. Οι γιοι του αντιμετωπίζουν τις συνωμοσίες των άλλων μεγάλων οικογενειών της Φλωρεντίας που διεκδικούν με πάθος την εξουσία, ενώ ταυτόχρονα οραματίζονται την πόλη γεμάτη με μοναδικά έργα Τέχνης και αρχιτεκτονικής -από σπουδαίους καλλιτέχνες- όπως ο Ντονατέλο και ο Μπρουνελέσκι. Ταυτόχρονα, μέσα στην οικογένεια μαίνονται οι έριδες, οι έρωτες και τα πάθη, ενώ παράλληλα εξυφαίνεται το μυστήριο με το κυνήγι του δολοφόνου του Τζιοβάνι στο μαγευτικό σκηνικό της Φλωρεντίας και της εξοχής της Τοσκάνης.
Μέχρι πού θα φτάσουν οι Μέδικοι για να κρατήσουν ζωντανό το όραμα της Φλωρεντίας, που τώρα πια γνωρίζουμε ως Αναγέννηση;

Κάθε επεισόδιο της σειράς αναρτήθηκε στον ιστότοπο την ημέρα προβολής του και παρέμενε για 7 ημέρες.

Φωτογραφίες